Leemverf kleuren

LEEMLA Leemstructuurverf wordt geleverd in 8 natuurlijke kleuren: Vlieland Geel, Kijkduin Oranje, Zandvoort Grijs, Goeree Grijs, Bergen Bruin, Ameland Paars, Egmond Groen en Callantsoog Wit. De kleurnamen zijn Nederlandse kustplaatsen, een mooie associatie naar verschillende kleuren zand wat zo kenmerkend is voor deze leemstructuurverf.

Leemverf: haal de natuur in huis

Het bevat geen pigmenten. De kleuring wordt alleen gegeven door de klei en het gekleurde zand. Dit effect oogt heel natuurlijk! Het bestaat uit natuurlijke grondstoffen, waardoor kleine kleurafwijkingen niet uit te sluiten zijn. De kleuren op je beeldscherm wijken altijd af van de werkelijke kleuren. We raden je aan om de handgeschilderde stalen te gebruiken om kleuren te bepalen. Deze verfstalen kun je hier bestellen.

Vlieland Geel

Vlieland Geel is een stevige geel met een bruin-groene oker gloed. Het heeft een warme, zonnige en natuurlijke uitstraling. Het zand geeft levendigheid door structuur, niet zo zeer door kleurcontrasten, waardoor de kleur rustig overkomt.

Kijkduin Oranje

Kijkduin Oranje is een getemperde oranje met een roodbruine oker gloed. Het heeft een warme, vrolijke en natuurlijke uitstraling. Het zand geeft levendigheid door structuur, niet zo zeer door kleurcontrasten, waardoor de kleur rustig overkomt.

Zandvoort Grijs

Zandvoort Grijs is een neutrale grijs met een uitgesproken tekening door donkere en lichte zanddeeltjes. Dit grote contrast in kleur maakt deze neutrale grijs toch levendig en spannend.

Goeree Grijs

Goeree Grijs is een zachte en warme grijs met een groene gloed. Zeer levendig door de verschillende kleuren zand. Het oogt natuurlijk en evenwichtig.

Bergen Bruin

Bergen Bruin is een natuurlijke bruine kleur, met een oranje gloed. Het is een rustige, aardse, maar toch levendige bruin, mede door de antraciet kleurige zanddeeltjes.

Ameland Paars

Ameland Paars is een stevige donkerbruin kleur met een paarse gloed. Doordat het zand bevat met verschillende korrelgroottes en in meerdere kleuren (van beige tot donkergrijs), heeft Ameland Paars een warme, robuuste en levendige uitstraling.

Egmond Groen

Egmond Groen is een mosgroene tint, oogt natuurlijk, evenwichtig en harmonieus. Het is een levendige groen door de verschillende kleuren zanddeeltjes.

Callantsoog Wit

Callantsoog Wit is een zachte gebroken wit met lichte zandstructuren. Het heeft een helder en frisse uitstraling. De witte natuurlijke grondstoffen, waaronder leem en marmerwit, maken het tot een zachte, opgewekte en vriendelijke beleving.

Bestel de handgeschilderde verfstalen

Ben je er nog niet helemaal uit welke kleur je wilt? Bestel dan de stalenbox en beslis thuis op je gemak welke kleur het best bij jou in huis past.

Leemverf bestellen

Je weet welke kleur je wilt? Bestel dan hier de leemverf. Wil je weten hoeveel verf je nodig hebt, ga dan naar veelgestelde vragen. Vergeet niet het Technisch Merkblad te lezen voor meer tips. Deze kun je downloaden bij tabblad “beschrijving” van het product.